Har du konst som du älskar vill du inte att den ska försvinna i inredningen genom att du har udda möbler som drar blickarna åt olika håll i bostaden. Istället vill du att blicken ska söka sig till just konsten, så att den kommer till sin rätt och får vara i centrum.

Konst utomhus?

Har du konst utomhus tillkommer extra svårigheter, med tanke på att Sverige är ett land som under halva året präglas av mörker. För att du och dina besökare lättare ska kunna uppskatta eller ens få syn på konsten utomhus kan du behöva hitta nya lösningar. Det finns belysning att sätta upp utomhus, men det kanske känns som att den inte räcker? Skaffar du extra lampor till din bil via https://nordeye.com/ kommer du skapa en spotlight-effekt, där konstverket blir tillfälligt upplyst när du kör in på gården. Det kan faktiskt fungera bättre och ge konsten mer uppmärksamhet, dessutom stör det inte naturen på samma sätt som annan belysning kan göra, eftersom billampor från https://nordeye.com/ ju slocknat redan när du lämnat bilen.

Konst inomhus

Inomhus är det lättare att lösa frågan om hur konsten ska hamna i centrum, du behöver inte använda skarpa lampor från https://nordeye.com/ där. Istället kan du välja en enhetlig inredning. Om du vill ha en mörk stil eller hellre ljust och avskalat spelar ingen större roll, det som har betydelse är att det ska vara möbler som fungerar som fond för konsten. För att de ska kunna göra det är enhetligheten viktig. Du kan också välja att ha vissa möbler som sticker ut. Har du till exempel en industriell stil kan du placera ett skåp eller en fåtölj i en stark färg i närheten av den konst du vill ska synas. Då dras blickarna dit och både du och dina besökare kommer rikta uppmärksamheten mot den konst som finns där. Viktigt att tänka på är att möblerna som sticker ut inte får dra till sig all uppmärksamhet, så att de överröstar konsten och sätter den i bakgrunden. För att det ska fungera kan du välja möbler som går i samma färg som någon av de färger som är centrala i konstverket.