Ibland kan det kännas som man inte riktigt får luft i det egna hemmet. I varje hörn står prylar och tar plats utan att bidra till känslan i hemmet. Då är det dags för en rejäl rensning. Saker som du inte vill slänga men inte heller ha i ditt hem kan du enkelt magasinera. Rent & Move erbjuder smart magasinering i Göteborg utan krångel.

Låt möblerna komma till sin rätt med en rejäl rensning

Kanske har du investerat dyra pengar i en snygg soffa eller någon annan inredningsdetalj som vacker konst i form av tavlor? Problemet är bara att dessa saker inte kommer till sin rätt eftersom den kvävs av massor med andra prylar. Det första du bör göra då är att kontakta ett företag för Magasinering Göteborg eller någon annan plats i landet. För magasinering i Göteborg är Rent & Move ett bra tips. Hos dem förvaras dina saker tryggt i containrar med övervakning så att du slipper vara rädd för stöld.

När du har gjort detta är det dags att börja se över hemmet. Många inredningsstylister tipsar om att plocka ut allt från ett rum för att sedan känna efter vad som behöver ställas tillbaka. På så sätt får du en bra överblick över rummet och kan bestämma exakt hur du vill att det ska se ut.

Så rensar du

Hur går man då tillväga för att rensa smart? Börja med att avsätta utrymme för fyra kategorier. Dessa ska vara: slänga, skänka, sälja och magasinera. Sortera sedan dina saker och lägg dem i den kategorin där de passar. Hela saker som du inte längre vill ha kvar åker till skänka eller sälja. Sådant som är trasigt eller daterat kan du slänga. De saker som du sedan vill ha kvar sorterar du efter vilka som ska vara kvar i hemmet och vilka som ska magasineras. Här kan du få fler tips om hur du rensar effektivt.

Det är också viktigt att säga att det brukar göra under för välmåendet att rensa sitt hem ibland. Det vi inte tänker på är att för många saker tar energi på flera olika sätt. Många saker kan få dig på dåligt humör och sänka din energi när du går in i ett rum. Har du för mycket prylar kan de också göra städningen krånglig och bökig. Det blir till exempel många fler saker att dammtorka i hemmet. Kort sagt, en god rensning är något som alla borde unna sig regelbundet.