Nya möbler i all ära, men är det något som verkligen kan förändra ditt hem så är det att uppdatera väggarna. Med snygga tapeter och tavlor eller affischer på väggarna känns hemmet sprillans nytt.

Tapetsera mera

Tapeter är ett lätt sätt att få ny färg på väggarna där hemma. Det finns många varianter, både enfärgade, mönstrade och med olika sorters motiv. På nätet kan du hitta ett stort utbud av tapet för bra priser, och handlar du hos Familjetapeter kan du beställa hem tapetprov och känna efter först innan du bestämmer dig.

Den ljusa, minimalistiska stilen är fortsatt populär men med tapeter finns allt utrymme att vara vågad. Framför allt i mindre rum kan du verkligen gå loss med mönstrade eller färgstarka tapeter utan att det blir överväldigande, och att göra en av väggarna i kök, vardagsrum eller sovrum till en fondvägg blir också snyggt. Har du ett minimalistiskt inrett rum som känns lite väl sterilt kan en mer subtilt mönstrad tapet värma upp rummet utan att ta över.

Dekorera väggarna

När tapeterna är uppe är det dags att lägga till lite personlig dekoration. Tavlor och affischer gör att hemmet känns ombonat och genomtänkt. Att gruppera dem, antingen i rader eller genom att sätta upp mindre foton och tavlor som små väggcollage blir snyggt. Speglar är också en inredningsdetalj som inte ska underskattas då de kan få ett rum att se större ut för en billig peng.

Har du klätt väggarna med ny tapet krävs lite eftertanke när du ska hänga upp din väggdekoration. Tavlor som hängt i ett rum kanske inte längre gör sig mot den nya tapeten, medan en tavla du inte riktigt vetat var du ska hänga upp plötsligt passar perfekt. Mot en mönstrad tapet passar enklare motiv, gärna foton eller abstrakt konst. Har du en fondvägg brukar det däremot vara snyggast att behålla den tom så att den får stå för sig själv.

Gå på känslan

När du väljer hur du vill ha dina väggar finns egentligen inga regler. Utgå från vilken känsla du vill ha i varje rum. Det gängse rådet att välja ljusa väggar för att få rummet att kännas större kan vara bra att komma ihåg i en trång hall som riskerar att kännas klaustrofobisk, medan mörka sovrumsväggar tvärtom kan få rummet att kännas mysigare.