När du ska sälja din bostad är det mycket att tänka på. Innan försäljningen kan det vara bra att göra en värdering. Du kan värdera din bostad enkelt på nätet för att få en hum om vad den är värd. Du kan påverka värdet på din bostad genom att göra lite olika saker. En viktig sak är bostadens känsla och skick. Att ha nyrenoverat kök och badrum är två saker som påverkar värdet positivt. Att ha ett välstädat hem som är inrett på ett tilltalande sätt där du får ett positivt intryck är också något som påverkar värdet.

Inredningen kan spela roll för slutpriset

När du har fått en värdering på din bostad och har bestämt dig för att sälja kan det vara bra att inreda hemmet på ett tilltalande sätt som gör att helhetsintrycket av din bostad blir så bra som det bara kan. Om du inte vill inreda och styla själv kan du alltid anlita en professionell inredningsstylist som vet vilka detaljer som verkligen kan göra skillnad. Att lägga lite extra krut på homestyling innan du ska sälja din bostad kan ha stor effekt på slutpriset. Det kan definitivt vara värt investeringen att ta hjälp med det. En tilltalande inredning och miljö i ditt hem skapar de bästa förutsättningarna för att fler vill buda på din bostad och därmed kan priset stiga.

Inredningsdetaljer som spelar roll vid en försäljning

När du ska inreda inför en försäljning och fotografering ska du tänka vad som kan locka potentiella köpare. Hallen är det första intrycket av bostaden och det gör hallen till ett superviktigt rum. Hallen ska helst kännas luftig och rymlig. Köket är ett rum där det är viktigt att framhäva arbetsytor. Det kan vara bra att satsa på stilleben i köket. Stilleben med olika köksrelaterade föremål i olika material som placeras i olika nivåer är väldigt bra. Att blanda hårda och mjuka material i köket brukar ha god effekt. Om du bor på bottenplan kan du använda dig av stora växter för att skydda mot insyn. Om du däremot bor vid vattnet eller har en fin utsikt är det en bra idé att försöka framhäva det. Att ha neutrala ramar och posters på väggarna som inte tar för stort fokus från övriga inredningen brukar vara bra.