Det har blivit mer och mer vanligt att inreda sitt hem i en lantlig stil. Speciellt för alla som bor ute på landet, men det är även rätt vanligt för folk som bor i lägenhet eller har hus i stan. Att skapa en lantlig stil kan dessutom vara roligare jämfört med andra stilar. Du kan nämligen hitta det mesta du behöver i second hand-butiker och loppisar. Skulle du vara händig kan du dessutom klä om eller måla om gamla möbler.

Möbler som är tillverkade i ek eller gran är en sak som anses vara rätt populär när det gäller den lantliga stilen. Dessa möbler är tunga och robusta, men ute på landet i en stuga kommer de se väldigt fina ut. Gamla trämöbler är dessutom möjliga att göra om en aning, behandla träet och byta ut eventuellt tyg som finns.

Shabby Chic

Om du vill inreda i en lite annorlunda lantlig stil kan du välja shabby chic. Den går att beskriva som en romantisk och lantlig stil. Stilen började utvecklas i Storbritannien och spred sig sedan vidare över världen, den började bli populär här i Sverige på 1980-talet.

Inredningstilen består av olika vita nyanser och möbler av trä som gärna ser lite slitna ut. Den lantliga stilen och shabby chic är nästan likadana, det enda som skiljer sig åt är de vita nyanserna. Så om du redan har en lantlig stil kan du uppdatera den till shabby chic genom att måla dina trämöbler i vitt och sedan använda sandpapper för att få de att se mer slitna ut.

En annan sak som utmärker shabby chic är spetsar och volanger, till exempel gardiner med volanger, virkade dukar eller spetsar som sitter på burkar. Mycket av det som passar stilen kan du dessutom hitta på loppis och i second hand-butiker.

Blomsterarrangemang passar utmärkt

Fina blomarrangemang passar mycket bra till den lantliga stilen. Det är även en sak som är kul att sätta ihop själv. Det behöver inte endast vara blommor, utan du kan sätta ihop rönnbär, frukter och kottar i arrangemanget. Det finns en speciell spray du kan använda på frukterna som gör att de klarar sig lite längre. Den kan du hitta på nätet.

För shabby chic-stilen kan du, precis som med möblerna, välja vita blommor i olika nyanser.