Det är inte alla som bor i ett stort hem. Skulle du vara en av dessa, och du önskar att ett visst rum ser lite större ut, kan du skapa en illusion med rätt typ av inredning och detaljer. Ljusa väggar är självklart det viktigaste eftersom mörka färger får rummen att kännas mindre.

Speglar

Genom att hänga upp speglar kan du se till att rummet reflekterar ljuset bättre. Det är också ett bra sätt att få rummet att kännas ännu större eftersom spegeln även reflekterar själva rummet. Tänk dock på att hänga upp speglarna på rätt ställen, till exempel mitt emot varandra så de speglar varann. Det öppnar upp rummet ännu mer. Ett annat tips är att placera speglarna vid lampor eller på ett ställe som gör att ljuset från fönstret reflekteras. Det roliga med speglar är att det finns flera olika storlekar och former, som runda speglar och fyrkantiga, du kan därför hitta de som passar resten av inredningen utmärkt.

Växter

Växter kan också hjälpa till med att få ett rum att se större ut. Det viktiga är att inte placera ut alla växter på samma nivå. Ställ de istället på hyllor, piedestaler eller liknande för att få rummet att se en aningen större ut. Ett annat tips är att placera ut en stege som du dekorerar med växter, gärna bredvid en spegel du har. Växterna bör även vara av olika storlekar.

Belysningen

Belysningen är en av de viktigaste sakerna när du vill få illusionen om att ett rum är större än vad det är. Placera gärna ut flera ljuskällor på olika platser i rummet. Bredvid speglar, självklart en taklampa och vid fönstret.