Inredning är ett väldigt stort intresse för många i Sverige, och resten av världen. Det är en riktig dröm att få jobba med inredning för många personer. Men inredning har flera inriktning ar du kan välja mellan. Här kommer några exempel på vad du kan jobba med ifall du vill syssla med inredning.

Möbel- eller inredningsaffär

Att jobba i en inredningsbutik eller möbelaffär är ett av de lättaste sätten om du vill prova på inredningsyrket. Bor du i en stad där IKEA finns kan det vara ett bra alternativ. Dock finns det ofta någon typ av möbel- eller inredningsbutik på de flesta platser runt om i landet där du kan ansöka om jobb.

Vintage/Second Hand

Ett annat sätt du kan jobba med inredning är i second hand-butiker eller en butik som sysslar med vintage. Detta är ett mer varierat inredningsyrke eftersom det kan går ut på att du ska hitta mer antika saker, och inte endast inreda med det.

Driva eget

Många som vill jobba med inredning väljer att driva ett eget företag. Det kan vara en affär, antingen på nätet eller en fysisk. Men det kan också innebära att du får kunder som anlitar dig till att inreda sina hem, alltså som inredningsarkitekt. Vilket alternativ som är bäst beror självklart på vad du själv är intresserad av samt vilken typ av utbildning du har. Det kan också vara bra ifall du har kunskapen eller erfarenhet med att driva ett företag eftersom det tillkommer en hel del pappersarbeten.