Innan du kan börja jobba med inredning kan det vara bra att du har utbildning. Det finns givetvis de som klarar av arbetet utan en utbildning. Men genom att studera den inriktning du är intresserad av kommer du få mer kunskap som du inte visste att du behövde.

Det finns flera utbildningar du kan välja mellan, både på distans och som sker på plats. Vilket alternativ du ska välja beror på var du bor, om du har nära till skolan och vilken inriktning du vill gå. Vissa erbjuds nämligen endast på distans eller på plats.

Vad utbildningen kan leda till

Det beror helt enkelt på vilken typ av inredningsutbildning du väljer och vad du är intresserad av. Du kan till exempel jobba som egenföretagare, i butik eller bli anställd på ett företag som hjälper kunder att inreda sina hem. Kort sagt finns det både mer generella inredningsarbeten och de som är specialiserade mot olika områden.

Exempel på vad du kommer lära dig

Det finns flera inriktningar att välja mellan. Några exempel på vad du kan lära dig är hur du driver ett inredningsprojekt från start till slut, hur du använder belysning och textiler på rätt sätt, inredningen och designens historia samt hur färgsystem fungerar samt används och mycket mer.