Att ha ett hem som visar vem som bor där är något eftersträvansvärt. Ett hem som mer påminner om visningsobjekt är inte sällan platt och tråkigt. Men genom att inreda hemmet med personliga inredningsdetaljer kan du istället få en livfull inredning med en egen stil. Det finns några bra tips för att skapa både karaktär och harmoni i hemmet. Ett bra tips är att inreda med en personlig födelsetavla om du har barn. En personlig födelsetavla går i princip att placera ut varsomhelst i hemmet. Konst, tavlor och inte minst en personlig födelsetavla bidrar till en spännande inredning.

Skapa en moodboard

För att få en intressant inredning är det en bra idé att försöka hitta din egna inredningsstil. Det är bra att ta i beaktande att det oftast tar en stund att skapa ett harmoniskt och personligt hem. Men det lönar sig oftast att lägga ner tid och energi på förarbetet. När du ska börja inreda ditt hem är det en bra idé att skapa en moodboard för att få en bra bild av vad du faktiskt gillar när det kommer till inredning. Återgå sedan till din moodboard varje gång du ska ta några inredningsbeslut för att se att de går i linje med din smak och stil.

Sträva efter ett harmoniskt flöde

Ett annat tips när det kommer till inredning är att begränsa dig när det kommer till materialval. Det är en bra idé att exempelvis ha samma kakel i badrummen, samma lampserie eller samma golv i flera rum. Att investera i ett bra och snyggt golv är en väldigt bra idé. En bra golv kommer lyfta resten av inredningen och möblerna. Att färgsätta väggarna på ett sätt så att de matchar dina möbler och konst är oftast snyggt och tilltalande. Sträva efter att uppnå ett behagligt flöde mellan rummen genom väggfärgerna som även inger ett visst lugn.

Möblera efter rummet

Något annat som är bra för att få till inredningen är att välja inredningsdetaljer och möbler som har rätt proportioner för rummet. Exempelvis i ett mindre vardagsrum passar det sällan bra med en stor hörnsoffa. Det är även effektivt att placera möblerna runt om i rummet och inte bara efter väggarna. På väggarna är det väldigt snyggt och effektivt att sätta upp konst som speglar den stil och personlighet som du har. En personlig födelsetavla tillsammans med konst som tilltalar dig sätter verkligen en personlig prägel på hemmet.