Att få till inredningen så att den både är personlig, vacker och ombonad är inte helt enkelt alla gånger. Men det finns faktiskt många bra inredningsknep att ta till för att lyckas. När du använder rätt knep kan du skapa ett hem med en själ. Ett sätt att göra dina möbler mer personliga är att köpa ett nytt överdrag till soffan eller fåtöljen. Om du har Ikeamöbler som du vill klä om har Bemz många snygga sofföverdrag. Med hjälp av Bemz olika överdrag till soffor och fåtöljer från Ikea kan du sätta din egen prägel på ditt hem.

Förvandla dina möbler

När du ska förvandla dina Ikeamöbler ska du gå in på Bemz hemsida och se vilka överdrag de har i sitt sortiment. Du kan beställa hem fem kostnadsfria tygprover för att vara säker på att välja rätt överdrag. När du har bestämt dig beställer du bara överdraget du vill ha från Bemz. Sedan kan du njuta av din nya möbel. Det bästa med att klä om befintliga möbler som du redan har är att du kan få en helt ny möbel utan att köpa en ny.

Låt basen vara neutral

För att få ett charmigt hem som har en personlig prägel är det en bra idé att fokusera på helheten. Det är viktigare att alla prylar du har i hemmet harmoniserar med varandra än att lägga fokus på enstaka saker. Ett enkelt sätt att kunna få till en bra helhet är att ha en neutral bas. Då är det lättare att förändra inredningen allt eftersom. Du kan förändra inredningen om ditt behov förändras eller om du hittar någon ny inredningspryl som du älskar.

Leta inspiration

Inredningen i ett personligt hem ska utgå ifrån de personer som bor där. Det är ägarna som ska framträda i inredningen på ett snyggt sätt. Det är dock inte superenkelt att inreda så att hemmet får det resultatet. Men genom att leta inspiration i olika inredningstidningar och på nätet kan du få ett hum om vad du gillar för inredningsstil men du tränar även upp ögat för att se vad som passar och inte. När du samlar inspiration kan du sätta ihop allt till en moodboard för att tydligare se vad som passar ihop.

Blanda gammalt med nytt

En personlig inredningsstil brukar inte sällan beskrivas som en inredning där gammalt och nytt möts. Det ligger mycket i det eftersom en bra mix mellan olika saker gör att hemmet går mer åt det personliga hållet. När du själv har valt soffan från Ikea och gjort ett stilleben av loppisfynd blir hemmet allt annat än ett opersonligt hem från en inredningstidning. Loppisar kan vara en guldgruva när du ska inreda personligt. Där kan du hitta saker som sedan utmärker ditt hem.

Praktiska tips

När du önskar ha en mer personlig inredning kan du försöka använda möbler från olika tidsepoker. Var inte rädd för att olika stilar ska krocka med varandra. Inred med olika växter, det ger hemmet liv. Gör olika stilleben av saker som du anser är vackra och tilltalande. Att addera en eller två ljusslingor i ett rum gör hemmet ombonat och mysigt. Att hänga upp konst och tavlor är perfekt för ett mer personligt hem.