Det finns så mycket roligt och spännande som du kan göra i din trädgård. Vare sig du har en stor tomt eller en liten plätt, så kan du inreda en fin altan eller skapa fin konst med statyer och blommor. Grunda med grus, så kommer dina trägårdsplaner att hålla länge.

Grunda med grus

Vare sig du ska bygga en altan, göra en fin rabatt eller skapa en konstö i din trädgård är det viktigt att göra ett bra grundarbete. Ju tyngre saker som marken ska bära upp, desto viktigare är grunden. Ska du till exempel bygga en altan är det viktigt att du har plan mark och lägger grus eller singel på marken. Det är mycket roligare att planera utemöblerna och dekorationerna du ska ha på din altan, än att tänka på grus och altangrunden. Men du kommer att tacka dig själv många gånger om du gör ett bra grundarbete. På Stenbolaget kan du köpa grus, sand och singel som du antingen hämtar i någon av deras butiker eller så får du det hemlevererat till dig. Det kan vara smart att faktiskt köpa grus på egen hand, även om du anlitar en snickare för att bygga själva altanen. Glöm inte heller att du behöver göra ett bra grundarbete om du ska bygga en uteplats på gräsmattan eller om du ska fixa iordning en sandlåda till barnen.

Inreda altanen

Det är roligt att få inreda en altan. En plats att slappna av på, umgås med vänner, arbeta och äta. Det viktigaste är att satsa på sköna sittplatser. Det kan även vara smart att investera i en kuddlåda som du kan lägga kuddarna i vid regn. Du kan köpa snygga lådor i plast som är vattentäta. Förutom härliga sittplatser kan du sätta upp en hängmatta eller en hängstol. Barn och tonåringar älskar hängstolar och hängmattor. Det är också fint att dekorera med ljusslingor. Så kan ni sitta och mysa till sent på kvällen. Kommer du att tillbringa en stor del av din sommar på din altan? Då kan du ställa dit krukor med stora gröna växter som ger lite spakänsla.